ساخت دامداری گوسفندی
ساخت دامداری گوسفندی طراحی مختص به خودش را دارد. سوله ی مورد نظر باید بسیار مقاوم ساخته شود تا در طراحی و مهندسی اشتباهی رخ ندهد زیرا با خسارت مالی و جانی بسیار زیادی مواجه می شویم. ممکن است نگهداری دام ها به زندگی شهری آسیب هایی برساند که دور از قوانین و حتی وجدان کاری می باشد. نکته دیگر این که دامداری هایی که خارج از شهر نیز ساخته می شوند باید از یکدیگر فاصله کافی را داشته باشند تا سلامت دام ها در مقابل بیماری های واگیر داری که ممکن است از دام های دیگر سرایت کنند حفظ شود.
در این جا توصیه می شود برای افزایش اطلاعات در مورد سوله سازی و بهترین نوع سوله با کمترین هزینه به سایت سوله کو مراجعه کنید.
هزینه ساخت دامداری گوسفندی
در هزینه ساخت دامداری گوسفندی مانند دیگر سوله ها شامل چند مرحله اولیه می باشد مثل خرید زمین، ساخت سوله، خرید تجهیزات مورد نیاز دام ها و….. که در ادامه به ان میپردازیم.
- در احداث یک سوله برای کاربری دامداری گوسفندی، در ابتدا تعیین ابعاد مناسب نکته مهمی می باشد که بطور مستقیم به تعداد دام ها بستگی دارد، البته در این جا برای کاربری دامداری گوسفندی، در ابتدا تعیین ابعاد مناسب نکته مهمی می باشد که بطور مستقیم به تعداد دام ها بستگی دارد، البته در این زمینه می توانید .
- هزینه ساخت دامداری گوسفندی بطوری با طول سوله، ارتفاع سوله و مهم ترین قسمت دهانه سوله مشخص می گردد، همینطور روش ساخت، نوع سازه انتخابی ( مثلا سازه هایی با متراژ بالا 1000 متر را می توانید با روش خرپایی یا سبک بسازید ) و مراحل ساخت سوله متاثر می باشند.
هزینه ای که بطور کلی در هنگام ساخت یک سوله برای مراحل مختلف باید پرداخت شود، موارد زیر می باشند:- طراحی نقشه سوله و فونداسیون
- خرید مصالح سوله سازی
- رنگ آمیزی کامل
- خرید پیچ و مهره و مهار کش
- و نصب سازه در محل
هزینه ساخت سوله دامداری گوسفندی به روش خرپایی، می تواند بسیار به صرفه باشد، چون بسیار از دامداری ها در متراژ بالا ساخته می شوند و پیشنهاد ما برای بالا بردن بازده و همچنین کاهش هزینه های ساخت، سازه های خرپایی می باشد. البته که برای ساخت سازه هایی با متراژ کمتر از 1000 متر و دهانه های کوچک تر از 20 متر، ساخت سوله به روش تیر ورقی به صرفه تر می باشد.
روش ساخت سوله دامداری
در روش ساخت سوله دامداری پارامتر هایی وجود دارد که به طور مستقیم در قیمت ساخت یک سوله، بدون توجه به روش ساخت آن، به شرح زیر می باشد:
- محل احداث سوله: یکی از مهم ترین نکات برای سوله های دامداری محلی است که قرار است سازه در آن بنا شود. سوله های دامداری باید خارج از شهر بنا شود زیرا فوضولات ناشی از نگهداری دام ها بوی نامطبوعی دارد. و همچنین این سوله ها باید با فاصله های زیادی از هم ساخته شوند به دلیل مسائل بهداشتی زیرا اگر سوله ها نزدیک به هم باشند اگر دام های یک سوله مریض شوند به راحتی به سوله های اطراف خود مریضی را منتقل می کنند.
- متراژ و مساحت: مثلا در ساخت یک سوله دامداری گوسفندی، متراژ دهانه سوله، ارتفاع سوله و همینطور طول سوله بسیار نکته قابل توجهی می باشد که متناسب با کاربری سوله توسط طراحان تعیین می گردد. مثلا سوله تیر ورقی با دهانه ای با متراژ بالا که ستون میانی هم نداشته باشد، قطعا وزن بالایی خواهد داشت و همانطور که می دانید وقتی وزن سوله شما بالا می رود، قیمت سوله نیز با توجه به رابطه مستقیمی که با وزن سوله دارد، افزایش می یابد. در اینجا نکته قابل توجه این است که؛ اگر شما اطلاعات کافی داشته باشید متوجه می شوید که طبق کاربری سوله مد نظرتان، سوله سبک یا خرپایی بهترین گزینه برای دهانه هایی با متراژ بالا می باشد که هم از لحاظ قیمت به صرفه تر می باشد، زیرا سوله های خرپایی طبق نقشه های مهندسی شده ساخته می شوند که همین امر باعث می شود وزن کلی سوله کاهش یابد و در نتیجه قیمت کلی سوله نیز کاهش می یابد.
ارتفاع سوله هم یکی از پارامتر های قابل بررسی می باشد؛ ارتفاع سوله هم بسته به نوع کارایی سوله، چند طبقه بودن آن و همینطور استفاده از جرثقیل در سوله، تعیین می گردد. حال هرچه ارتفاع سوله شما افزایش پیدا کند، میزان مصالح مصرفی و متریال نیز بالا می رود که در قیمت سوله تاثیر مستقیم دارد. - متریال مصرفی متاثر در قیمت ساخت سوله: مصالح و متریال مصرفی در ساخت سوله دامداری گوسفندی بسیار مهم می باشد. شما باید بدانید برای کاربری مورد نظرتان، در سوله از چه پوششی برای دیواره ها یا سقف استفاده شود که هم مناسب باشد و هم کارایی کافی را داشته باشد. با مطالعه مقاله انواع سوله با تمام زوایای سوله ها آشنا می شوید و می توانید بهتر تصمیم بگیرید.
- شرایط جغرافیایی: شرایط جغرافیایی برای ساخت سوله دامداری امری بسیار مهم می باشد که در این جا سعی داریم نکات مهم آن را در اختیار شما قرار دهیم. زمانی که قرار است در یک منطقه ی سوله ای بنا شود حالا تو هر زمینه کاری باید شرایط منطقه ای مثل( بار برف ، بار زلزله، طوفان های احتمالی) بررسی شود زیرا میزان مقاومت سوله به این مورد ها بستگی دارد.
- پوشش سقف و پوشش دیواره ها : پوشش دیواره و سقف متناسب با کارایی سوله دامداری گوسفندی شما انتخاب می شود و باید دقت شود اگر در انتخاب پوشش ها دچار اشتباهی شوید ممکن است در نهایت مجبور به تعویض آن ها شوید و یا حتی مجوز ساخت سوله برای شما صادر نشود. مثلا سوله های یو بی ام به علت پوشش سقفی که از جنس پلی اورتان است اصلا گزینه ی مناسبی برای سوله های دامداری نمی باشد که برای بیشتر دانستن در این باره پیشنهاد میکنم که روی کلمه معایب سوله یو بی ام کلیک کنید.
مجوز دامداری گوسفندی
برای گرفتن مجوز دامداری گوسفندی شرایطی لازم داریم که در ادامه به آن می پردازیم:
گرفتن مجوز برای اشخاص متفاوت می باشد به عنوان مثال:
مدارک برای اشخاص حقیقی شامل( مدارک مربوط به مالکیت زمین، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی)
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی شامل(کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل و همچنین مدارک اختصاصی، کپی اساسنامه، اطلاعیه تاسیس و اطلاعیه آخرین تغییرات)
همچنین محل مورد نظر مدارک قانونی مربوط به خود را دارد که به شرح زیر می باشد
اصل سند مالکیت و کپی آن
زمین های اجاره ملی
زمین ها دارای سند مالکیت باشند
زمین ها ارضی نباشد ( منظور از اراضی این است که زمین ها توسط شخص دیگری وقف نشده باشد)
مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز دامداری
- کپی اسناد مربوطه به مالکیت زمین
- ارائه مدرک تحصیلی
- درخواست کتبی از جانب دامدار
- عکس سه در چهار
- کپی شناسنامه
- کپی کارت پایان خدمت
- تکمیل کردن فرم های موجود در امور دام توسط کارشناس
هزینه اخذ پروانه دامداری
هزینه اخذ پروانه دامداری یکی دیگر از مراحل ساخت دامداری گوسفندی می باشد.
این مرحله برای هر یک از سازندگان، متناسب با جزئیاتی که در حین ساخت و راه اندازی وجود دارد، متفاوت می باشد اما بطور کلی سه قسمت از تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز در تمامی دامداری ها یکسان می باشد که باید در نظر گرفته شود. سه مورد از تجهیزات و لوازم مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- لوازم و وسایل مانند لباس کار مخصوص، کفش مخصوص ( چکمه ) و کلاه – وسایل مورد نیاز برای سم پاشی و در نهایت ابزار کامل ضد عفونی کننده هوا و سطوح
- هزینه های مربوط به بخش تصفیه فاضلاب
- قسمت از بین بردن فاضلاب
ساخت دامداری ارزان
در ساخت دامداری ارزان باید سراغ سوله هایی رفت ک علاوه بر هزینه پایین از متریال با کیفیتی در آن استفاده شود. اکثر سوله سازان فکر میکنند که سوله تیر ورقی در بین سوله ها از همه مقاوم تر است ولی اینطور نیست، بار ها در رابطه با این موضوع در این سایت صحبت شده که اگر بررسی کنید حتما متوجه آن می شوید.
مراحل تاسیس و اخذ مجوز دامداری
اولین اقدام برای پرورش دام و صنایع مربوطه باید مکانی مناسب و متناسب با تمامی استاندارد ها تهیه شود و سپس اقدامات لازم جهت بررسی و دریافت مجوز مورد نیاز از سازمان ها و ارگان های مربوطه، صورت گیرد.
پروژه دامداری و تاسیس و احداث آن نیاز به مجوز هایی دارد که هرکدام بطور جداگانه مراحل و شرایط خاصی دارند که باید طی شود.
انواع مجوز های دامداری
در هزینه ساخت دامداری گوسفندی مجوز هایی که با عنوان اشتغال صادر می شوند، جهت انجام فعالیت هایی مثل دام داری، اداره کارخانه ها و انواع کارگاه ها صادر می گردد.
موافقت اصولی: برای هر یک از فعالیت هایی که نام برده شد، بطور مثال دامداری و مرغداری، باید مجوز موافقت اصولی دریافت شود که این موافقت نامه حدود 6 ماه اعتبار دارد که در صورت نیاز می توانید آن را تمدید کنید. این موافقت نامه باید به نام شخصی حقیقی یا حقوقی باشد و امکان فروش و انتقال آن وجود ندارد.
پروانه تاسیس: هر شخصی که جهت تاسیس دامداری اقدام می کند باید پروانه تاسیس را دریافت کند. پروانه تاسیس باید شامل ضوابط نظام باشد. اعتبار پروانه تاسیس دو سال می باشد و اگر از نظر کمیسیون صدور پروانه تایید شود می توان آن را به مدت یک سال دیگر تمدید نمود. پروانه تاسیس هم باید به نام یک نفر یا یک شرکت باشد که به ثبت رسیده است. بعد از مدتی با پیشرفت فیزیکی 50 درصدی می توانید در صورت نیاز پروانه تاسیس را منتقل کنید که باز هم شرایطی خاص را در بر می گیرد.
پروانه بهره برداری: پس از اتمام پروژه تاسیس، در چارچوب قوانینی که مشخص شده، پروانه بهره برداری دریافت می گردد. پس از دریافت این مجوز باید از کمیسیون صدور پروانه درخواست بازدید کنید، این کمیسیون تا دو هفته از تاسیسات شما بازدید می کنند. کمیسیون پس از بازدید و منطبق بودن تمامی عملیات با طرح ارائه شده موظف می باشد طی یک هفته پروانه را صادر کند، پس از صدور پروانه بهره برداری جواز تاسیس باطل می گردد و در پرونده بایگانی می شود.
مجوز بهداشت: این مجوز از سازمان دام پزشکی کشور برای جلوگیری از هر گونه خطا در اجرای قانون و رعایت مسائل بهداشتی صادر می شود.
مشخصات واحد: مشخصاتی همچون؛ مساحت زمین، ظرفیت، نحوه وقوع و.. باید در تمامی پروانه ها قید شود. مثلا در پروانه های دامداری باید نژاد دام و تعدادشان نیز مشخص گردد.
برای اطلاع بیشتر از ساخت سوله دامداری و ساخت سوله گاوداری، وارد لینک شوید.
نقشه دامداری گوسفندی
نقشه دامداری گوسفندی در زمینی که به منظور احداث انواع دامداری های گوسفندی و تاسیسات دیگر، توسط کارفرمایان و برابر ضوابط نظام دامپروری تاسیس و راه اندازی می گردد، ممکن است به یکی از شکل های زیر باشد:
- زمین سنددار
- زمین استیجاری
- زمین فاقد سند مالکیت
- زمین واگذاری
بهترین سوله برای دامداری گوسفندی
بهترین سوله برای دامداری گوسفندی سوله ای با روش خرپایی می باشد. شما از روش خرپایی می توانید بدون هیچ محدودیتی سوله مد نظر خود را داشته باشید. منظور از محدودیت این می باشد که، مثلا از لحاظ متراژ دهانه سوله و یا حتی نقشه داخل سوله دامداری شما هیچ محدودیتی وجود ندارد و سازنده از هر لحاظی می تواند طبق خواسته شما منعطف بوده و سوله را بسازد و هزینه ساخت دامداری گوسفندی شما بصرفه تر از ساخت سوله در انواع دیگر می باشد. از جهتی به علت به کار بردن پروفیل در ساخت سازه های خرپایی یا سبک، از لحاظ استقامت و پایداری هیچ شکی در آن وارد نیست و از جهتی دیگر به علت طراحی مهندسی شده این نوع سازه ها، حتی مقاومت و پایداری آن ها از سوله های تیر ورقی، که به عنوان سوله های محکم در بازار شناخته می شوند، نیز بیشتر می باشد. یکی دیگر از دلایلی که سوله خرپایی بسیار مناسب کار شما می باشد این است که؛ سوله های خرپایی به علت نداشتن محدودیت در متراژشان، بدون ستون میانی و حتی با استفاده از انواع جرثقیل ها، بسیار چشم گیر هستند.
این سوله ها به سوله های سبک معروف هستند، علت آن چیست؟
علت سبک بودن آن ها طراحی خاص و منحصر به فردشان می باشد که از جهتی هم در استفاده فولاد صرفه جویی می شود و وزن کلی سازه کاهش می یابد. مقاله ساخت سوله را در این سایت مطالعه بفرمایید تا بطور کامل با مراحل ساخت یک سوله آشنا شوید.