مراحل ساخت سوله خرپایی
مراحل ساخت سوله خرپایی به عوامل زیادی بستگی دارد که در این مقاله قرار است به طور کامل درباره آن توضیح دهیم.
سوله ها سازه های فلزی هستند که در ابعاد و انواع گوناگونی طراحی و ساخته می شوند و در کاربری های متفاوتی از آن ها استفاده می شود که در ادامه از نوع های آن را نام می بریم ولی سوله ای که قرار است در این مقاله درباره آن توضیح دهیم سوله های خرپایی یا به عبارت دیگر سوله سبک می باشد.
سوله های خرپایی سوله هایی هستند که امروزه مورد پسند بسیاری از مردم قرار گرفته شده است آن هم به دلیل ساخت و مزیت های زیادی است که این سوله دارد، در ساخت این سوله مهندسان باتجربه از طراحی ای گسترده و با استفاده از محاسبات پیشرفته که نیاز به علم زیادی دارد استفاده کرده اند و این سوله ها به نام سوله مدرن هم شناخته شده اند.
مراحل ساخت سوله های خرپایی شامل مواردی است که از آنها نام می بریم:
- اصلی ترین مرحله طراحی: در طراحی سوله خرپایی به نکات زیادی باید توجه کرد از جمله مقاومت سوله در برابر بار برف و بار باد، بار جرثقیل های سقفی که در داخل سوله تهبیه می شود و فشار اصلی آن روی ستون و سقف می باشد البته این فقط برای جرثقیل های سقفی صدق می کند، ارتفاعی که برای آن در نظر گرفته شده است و مهم ترین نکته طول ابعاد دهانه ی سوله می باشد که همه این ها در طراحی سوله باید به طور واضح عنوان شود و البه این را هم اضافه می کنم که نوع طراحی اهری سوله بسته به سلیقه مشتری صورت می گیرد
- صدور دفترچه محاسبات: مرحله بعدی دفترچه محاسبات است که در آن مراحلی مانند موقعیت مکانی، ابعاد سوله، کاربری سوله، متریالی که قرار است مصرف شود، تعداد طبقات، مقاومت سوله در برابر حوادث طبیعی، نرم افزار هایی که مهندسین برای ساخت از آن استفاده می کنند، طراحی نقشه سوله، پوشش های که برای سقف ها و دیوار ها از آن استفاده می کنند حتما باید ذکر شود.
- خرید آهن آلات: آهن آلاتی که برای ساخت از آن ها قرار است استفاده شود باید باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد زیرا اصلی ترین اجزا در سوله که در کیفیت آن نقشه مهمی دارد همین متریال مصرفی می باشد.
- فونداسیون سازه: فونداسیون همان پی ریزی ساختمان است که وظیفه ی آن انتقال نیرو از ستون های سازه به زمین است.
- ساخت سوله: بیشتر اجزای سوله های خرپایی در کارخانه ها و کارگاه ها ساخته می شود و به محل مورد نظر انتقال داده میشود.
- بارگیری و نصب: اجزای ساخته شده در کارخانه ها زمانی که به محل ساخت سوله انتقال داده می شود با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر مونتاژ می شوند.
- دیوار چینی
- پوشش سقف: یکی دیگر از مراحل ساخت سوله خرپایی پوشش سقفی آن می باشد. پوشش سقف انواع مختلفی دارد که از ان ها نام می بریم، پوشش سقفی گالوانیزه پوشش سقفی با پشم شیشه و تور مرغی، پوشش سقفی UPVC و در آخر پوشش سقف از نوع ساندویچ پانل ها که پیشنهاد ما برای سوله های خرپایی استفاده از پوشش سقفی UPVC می باشد زیرا این پوشش متناسب با همه نوع کاربری می باشد و این ویژگی منحصر به فردش باعث شده که امروزه بسیار مورد پسند قرار گیرد. بری اینکه با ویژگی های پوشش سقفی یو پی وی سی بیشتر آشنا شوید وارد لینکی که برای شما قرار دادیم شوید تا اطلاعات خوبی در اینباره کسب کنید.
قیمت مراحل ساخت سوله خرپایی
قیمت در مراحل ساخت سوله خرپایی بسته به ابعاد سوله دارد، سوله های خرپایی به در دلیل متریالی که در ساخت آن ها استفاده می شود نسبت به دیگر سوله ها مقرون به صرفه تر است. در ساخت این سوله ها بجای استفاده از فولاد از پروفیل استفاده کرده اند و همین باعث شده است تا وزن سوله کمتر باشد به همین دلیل به این سوله، سوله سبک نیز می گویند. باید بدانید که وزن سوله رابطه ی مستقیمی با هزینه ی سوله دارد یعنی هرچه وزن سوله بیشتر باشد یعنی از متریال مصرفی بیشتری در ساخت آن استفاده شده و همین امر باعث بالا رفتن هزینه سوله شده. طول ابعاد دهانه هم تاثیر زیادی در هزینه سوله دارد، سوله با دهانه ی بزرگ کاربرد بسیار زیادی دارد و ارزش سوله را دوچندان می کند. سوله های خرپایی تنها سوله هایی هستند که می توانند دهانه ای با طول ۹۰ متر را بدون ستون میانی تحمل می کنند زیرا در طراحی آن ها وزن سوله به طور یکسان روی ستون ها پخش می شود در صورتی که در سوله های تیرورقی برای دهانه های بالا حتما باید از ستون میانی استفاده شود در غیر این صورت وزن بالای سوله باعث می شود که سوله در مدت کمی مقاومت خود را از دست می دهد و تخریب می شود و هزینه ای گزاف را به بار می آورد. پس بهترین گزینه همان سوله خرپایی با توجه به مراحل ساخت سوله خرپایی می باشد.
از سوله خرپایی در همه ی نقاط کشور با هر نوع شرایط آب و هوایی می توان استفاده کرد مثل( ساخت سوله در مازندران، هرمزگان ، شیراز، کاشان و …..)
ویژگی های سوله خرپایی
- سوله های خرپایی تنها سوله هایی هستند که در کاربری های متفاوت( صنعتی، غیرصنعتی) استفاده می شوند
- در سوله های خرپایی قابلیت باز و بسته کردن قطعه ها از یکدیگر وجود دارد زیرا این قطعه ها با پیچ و مهره به یک دیگر منتاژ شده اند و براحتی دمونتاژ مس شوند
- در این سوله ها می توان از انواع جرثقیل ها استفاده کرد
- متریالی که در ساخت این سوله استقاده می شود بسیار با کیفیت است.
- می توان از انواع مختلف تجهیزات با توجه به نوع کاربری در این سوله ها استفاده کرد.
- این سوله ها در طول دهانه محدودیتی ندارند و تا دهانه ی ۱۰۰ متر را بدون ستون میانی تحمل می کنند.
- به دلیل اینکه اینکه اجزای این سوله ها قابلیت باز و سته شدن دارد این سوله ها انعطاف پذیر هم می باشند ینخی می توان بعد از مدتی برای گسترش کار ارتفاع این سوله ها را افزایش داد.
- مراحل ساخت سوله خرپایی در مدت زمان کمی صورت می گیرد.
معایب سوله خرپایی
سوله های خرپایی با توجه به استاندار هایی که سازمان نظام مهندسی طراحی و ساخته شده است و از نرم افزار های محاسباتی پیچیده ای استفاده شده که احتمال خطا در آن ها صفر درصد است پس می توان گفت که این سوله ها معایب خاصی ندارند.