ساخت سوله
در مقاله ساخت سوله ما قصد داریم اطلاعات کلی در رابطه با نحوه ساخت سوله، ابعاد دهانه، طول و ارتفاع آن و مراحلی که لازم است حتما رعایت شود توضیح و در در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.
امروزه وجود کارخانه دار های فراوانی که در پی کار آفرینی به دنبال فضاهای بزرگ هستند با دانستن اینکه ساخت بنا های بزرگ برایشان هزینه های زیادی در بر دارد آن ها را به سمت صنعت سوله سازی کشانده است و این امر باعث شده که این صعنت پیشرفت چشم گیری در سال های اخیر داشته باشد. در پی مطلبی که گفته شد این را هم بد نیست بدانید که داشتن اطلاعات در هر زمینه ای به شما کمک می کند تا با چشم باز به سمت نیازهایتان بروید. مطالبی که قرار است درباره ساخت سوله به شما عزیزان گفته شود در این مقاله حاصل سال ها تجربه مهندسین ما می باشد که حتما کمکتان میکند تا سوله مورد نظر خود را پیدا کنید.
طراحی سوله
نکته بسیار مهم در سوله سازی، طراحی سوله میباشد. مهم ترین اطلاعاتی که طراح نیاز دارد به شرح زیر می باشد.
- ابعاد دهانه سوله
- ابعاد طول سوله
- ابعاد ارتفاع سوله
- محل نصب سازه
- انتخاب پوشش سقف
- جرثقیل هایی که در سازه نصب شده یا نشده اند
ابعاد دهانه در ساخت سوله
ابعاد دهانه در ساخت سوله همانطور که از اسمش مشخص است به عرض سوله گفته می شود که یکی از حائزه اهمیت ترین ابعاد در اجرای سوله است. ورودی سوله یا همان دهانه تاثیر بسیار زیادی در وزن سازه ما میگذارد و خوب است بدانید که سوله با دهانه عریض بسیار پر کاربرد می باشد، این روند روی قیمت سازه نیز تاثیر گذار است یعنی رابطه مستقیمی با آن دارد که هرچه دهانه بزرگ تر گرفته شود به طبع وزن بیشتر و قیمت افزایش میابد و هرچه دهانه کوچک تر وزن نیز کمتر و قیمت کاهش می یابد.
لازم به ذکر است که ابعاد و اندازه های سوله باید مطابق با استاندار های ارائه شده باشد. عرض استاندارد دهانه سوله چیزی حدود ۲۰ تا ۳۵ متر می باشد که در سوله های خرپایی می توان ابعاد دهانه را بیشتر گرفت. تاکید می کنم فقط در سوله های خرپایی چنین چیزی امکان پذیر است.
ابعاد طول سوله
ابعاد طول سوله که به اصطلاح به آن عمق سوله میگویند تاثیر چندانی در هزینه و وزن سازه ندارد ولی جالب است بدانید که طول سوله بر تغییرات دمایی تاثیر گذار است یعنی هر چه طول سوله بیشتر باشد نیاز به دستگاهای تعبیه یا گرمایشی و سرمایشی بیشتر احساس می شود. طول استاندار سوله چیزی حدود ۹۰ متر است.
ابعاد ارتفاع در ساخت سوله
در ابعاد ارتفاع سوله با دو نوع ارتفاع آشنا می شویم، یکی ارتفاع تاج دیگری ارتفاع کناره می باشد.
ارتفاع تاج به بلند ترین ارتفاع سوله میگویند که در وسط سوله می باشد.
ارتفاع کناره که به اصطلاح به آن ارتفاع مفید هم می گویند ارتفاع زمین تا کوتاه ترین تراز ارتفاعی سقف می باشد.
پوشش به کار رفته سقف سوله
پوشش به کار رفته سقف سوله از متریال های گوناگونی ساخته می شود که پر تقاضا ترین آن ها در گذشته برای پوشش بیرونی سقف، ورق های گالوانیزه و ساندویچ پنل می باشد و عملا پر تقاضا ترین پوشش در حال حاضر پوشش سقف upvc میباشد
برای اطلاعات بیشتر در این موضوع لطفا بر روی کلمه پوشش سقف upvc کلیک فرمایید.
. در این قسمت نیز باید به منطقه ای که سوله قرار است در آن بنا شود و نوع کاربری آن توجه نمود. در نوع پوشش سقف با استفاده از ورق گالوانبزه ، می بایست در صورت لزوم به عایق شدن داخل سوله از پشم شیشه یا پشم سنگ استفاده شود.
سقف در ساخت سوله در شکل های متفاوتی ساخته و نصب میشود مثل (سقف های هشتی، سقف های قوسی و سقف های یک طرف شیب)
سقف های هشتی: همانطور که از اسمش پیدا است هشتی شکل می باشد که در عکس پایین می توانید مشاهده کنید.
سقف های قوسی
سقف های قوسی بنا به ساختاری که دارند از مقاومت زیادی برخوردار هستند. این گونه سقف ها سبک هستند و به دلیل اینکه از هدر رفتن بیهوده انرژی جلوگیری میکنند مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند.
سقف های یک طرف شیب: در رابطه با سقف های یک طرف شیب باید گفت که این نوع سقف ها از یک طرف به دیوار بلند تر از دیوار طرف دیگر متصل می شود و این کار باعث ایجاد شیب تندی در سقف می شود.
شیب سقف سازه
شیب سقف سازه در ساخت سوله امری بسیار مهم است تعیین درصد شیبی که برای سوله در نظر می گیریم باید طبق محاسبات دقیقی بررسی شود که یکی از این محاسبات منطقه جغرافیایی است که سازه قرار است در آن بنا شود. می دانیم که شرایط آب و هوایی در همه جا یکسان نیست و بعضی از مناطق ما آب و هوای گرم و مرطوبی دارند و بعضی منطقه ها سرد و کوهستانی میباشد.
در مناطق سرد و کوهستانی که بارش برف و باران زیاد است باید پوشش سوله یا شیب سقف ۲۰ تا ۳۰ درصد مقاوم تر از سوله ها در جاهای گرم باشد. همچنین متریال پوشش سقف باید بتواند از وجود آب باران و صدای باران جلوگیری کند، پیشنهاد ما برای پوشش سقف در مناطق مرطوب پوشش سقف UPVC می باشد.
اجزای ساخت سوله
نحوه اجرای ساخت سوله طی مراحلی می باشد که در ادامه از آن نام برده ایم و دانستن آن اطلاعات خوبی را به شما می دهد.
- قاب اصلی ستون و سقف
- وال پست
- بادبند های ستون و سقف
- استرات
- بیس پلیت
- پرلین
- جرثقیل
برای دانستن کاربرد هر یک از موارد ذکر شده می توانید روی کلمه اجرای سوله کلیک کنید.
انواع جرثقیل
در این مقاله می خواهیم انواع جرثقیل را باز گو کنیم، جرثقیل ها در ساخت سوله در دو نوع متفاوت وجود دارند. چرثقیل های سقفی و جرثقیل های دروازه ای
جرثقیل سقفی کاربرد زیادی تری نسبت به جرثقیل دروازه ای دارد که بیشتر سوله سازان سراغ این نوع جرثقیل ها میروند. این جرثقیل ها همانطور که از اسمشان مشخص است به سقف نصب می شوند و نسبت به جرثقیل دروازه ای هزینه های کمتری دارد از دیگر مزایای این جرثقیل می توان به این اشاره کرد که کار با این دستگاه نیاز به مهارت خاصی ندارد و عموم میتوانند از آن استفاده کنند. به علت جابجایی راحت تقریبا در ۹۰ درصد از فضای سوله میتوان از آن استفاده کرد.
روش های متداول ساخت سوله
با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی روش های متداول برای ساخت سوله تغییر کرده است. در زمان های گذاشته از سوله استفاده چندانی نمیشد ولی امروز روز با دانستن اینکه فضای سوله بزرگ تر بوده و دارای ویژگی هایی است که غالبا ساختمان ها این ویژگی را ندارند یا اگر هم از آن برخوردار باشند حتما هزینه ای گزافی را در پی داشته. به همین دلیل است که ساخت سوله در انواع مختلف بسته به نیاز کارفرماها و صاحبین مشاغل باب شده است.
سوله خرپایی (سوله سبک)
یکی از انواع سوله در ساخت از نوع سوله خرپایی می باشد. سوله های خرپایی به دلیل ساختی که دارند به نام سوله سبک نیز شناخته شده اند زیرا در ساختار آن ها از درصد فولاد کمی استفاده شده ولی این امر موجب بی کیفیتی این سوله نشده است و نباید آن را سوله ای ضعیف دانست، به دلیل اینکه سازه ای مدرن است مهندسان سعی کرده اند که استفاده بهینه ای از آهن شود و همین موضوع باعث شده که هزینه ساخت آن به طور چشم گیری نسبت به سازه های دیگر کاهش یابد. سوله سبک تنها سوله ای می باشد که ساخت آن با دهانه بزرگ صورت می گیرد و این یکی از مزایای خوب آن است. از مزیت های دیگر سوله های سبک اگر بخواهیم بگیم این است که قابلیت مونتاژ و دمونتاژ شدن دارد زیرا اجزای سوله در کارخانه یا کارگاه ها ساخته می شود و به محل نصب ارسال می شود به همین خاطر متقاضی برای سوله سبک بسیار زیاد است.
سوله تیر ورق : سوله تیر ورق در زمان های گذشته بسیار کاربرد داشت و امروزه هم عده زیادی از کارفرماها در ایران به دنبال این نوع سوله می باشند در سوله تیر ورقی به دلیل اینکه می خواستند مقاومت سوله را بیشتر کنند از آهن بیشتر استفاده می کردنند و استفاده بیش از حد آهن موجب شد تا به آن سوله سنگین بگوییند استفاده از متریال زیاد قیمت سوله را افزایش می دهد و جالب است بدانید هرچه اندازه دهانه سوله بزرگ تر باشد وزن سازه بیشتر میشود و هزینه آن بالا تر می رود . در بیشتر کشور ها دیگر از این سوله ها استفاده چندانی نمی شود ولی متاسفانه در ایران فراوان دیده می شود و آن هم به دلیل درخواست زیاد کارفرما ها است و با این کار مهندسین دیگر سراغ جمع آوری اطلاعات درباره سوله های بروز نمی روند و این عدم اطلاعات باعث می شود که درخواست برای سوله سبک کم تر شور زیرا برای ساخت سوله سبک نیاز به اطلاعات کامل و محاسبات دقیق است.
سوله ubm: روش ساخت سوله یو بی ام متفاوت با سوله سنگین و سبک می باشد، در این سوله از ستون استفاده نشده و با متریالی از جنس ورق های گالوانیزه ساخته می شود.
منظور از ورق گاوانیزه: فولاد و آهن از عنصر هایی هستند که بعد از گذشت زمان دچار خودگی، زنگ زده گی و فروریختن می شوند اما امروزه برای جلوگیری از این مشکلات از فولاد گالوانیزه استفاده می کنند که دچاره این مشکلات نمی شوند و بهترین متریالی است که می توان برای سازه ها استفاده کرد.
در ساخت سوله به روش یو بی ام دیگر مثل دو سوله ای که در بالا توضیح داده شد اجزا قابلیت مونتاژ و دمونتاژ شدن را ندارند در محل مورد نظر ورق های گالوانیزه توسط دستگاهای مربوط که به آن قوس داده شده به یک دیگر دوخته می شوند و به دلیل اینکه از هیچ فولادی در آن استفاده نشده وزن سوله بسیار پایین تر از سوله های دیگر است.
معایب سوله یو بی ام: اساسی ترین عیبی که سوله های یو بی ام دارند این است که قوس زیاد امکان جابجایی وسیله های بزرگ را نمی دهد و بسیاری از کسب و کارها به دلیل استفاده از جرثقیل های بزرگ سقفی و دروازه ای سراغ این سوله ها نمی روند. دلیل عایق بودن سوله یو بی ام استفاده از پلی اورتان می باشید که این ماده پاششی به سقف و دیواره های سوله پاشیده میشود ولی به دلیل باز بودن منافذ که با پلی اورتان پوشیده نشده میکروب جذب می شود و نکته مهم این است که قابل پاکسازی نیست و این هم دلیل منطقی است که کاربری هایی مثل مرغداری ها و دامداری ها هم سراغ این سوله ها نروند.
سوله دست دوم
در ساخت سوله دست دو همانطور که از اسمش مشخص است سازه های دست دومی هستند که پس انجام فرآیند بازسازی به فروش میرسند. خیلی از کارفرما ها فکر می کنند که با خرید سوله دست دوم در زمان و هزینه خود صرفه جویی کرده اند در صورتی که این چنین نمی باشد و این سوله ها به دلیل قدمت زیادی که دارند و فولاد آهن فرسوده خیلی زود تخریب می شوند هر چند که از نو بازسازی شده باشند. پس توصیه ما به شما این است که اصلا سراغ این نوع سوله ها نروید.
پیشنهاد می کنم برای اطلاعات کلی در رابطه با سوله دست دوم روی کلمه قیمت سوله دست دوم کلیک کنید.
می توانید با کامنت های خود، در بهبود سایت سوله کو همراه ما باشید.