Blog

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. سوله
  4. chevron_right
  5. اجرای سوله

اجرای سوله

در این مقاله قرار است با کامل ترین مطالب درباره ی  اجرای سوله و نحوه نصب و طراحی آن آشنا شویم و شما را با اطلاعات کاملا درست راهنمایی کنیم.
با دنبال کردن این مقاله قرار است اطلاعات خوبی کسب کنید. 

در اجرای سوله اولین نکته که باید رعایت شود تعیین ابعاد مناسب سوله است و تا وقتی که شما ابعاد ارتفاع، طول و عرض را نداشته باشید نمیتوانید بهترین تصمیم را برای نوع سوله ی خود داشته باشید علت آن این است که سوله ها انواع مختلفی دارند و روش ساخت و اجزا و حتی جنس آن ها با یک دیگری متفاوت می باشد.
همان طور که گفته شد این تفاوت سوله ها در قیمت آن نیز تاثیر گذار می باشد و با توجه به ابعاد متفاوتی که دارند قیمت آن نیز تغییر
می کند که در ادامه با مطالعه این مقاله متوجه این موضوع  می شوید.

ساخت سوله مانند تمام سازها دارای مراحلی می باشد که با رعایت این مراحل و اجرای این  دستور العمل ها برای پیش برد سازه شما و مقاومت  آن در برابر حوادث طبیعی بسیار تاثیر گذار است.

سوله خرپایی

سوله خرپایی

ما تلاش کردیم که این مقاله به زبان کاملا سلیس بیان شود و نکاتی در آن گفته شود که هم به افراد مبتدی در این کار آگاهی های لازم برسد و هم با گفتن این مطالب جلوی سو استفاده کلاه بردار ها گرفته شود و شما  اگر تمایل دارید در رابطه با قیمت سوله  در هر متر مربع مطالبی را کسب کنید بر روی لینک قیمت سوله قیمت سوله کلیک کنید.

طراحی و ساخت سوله

یکی از مراحل مهم در اجرای سوله طراحی و ساخت سوله است که به اطلاعات جامع و کافی در این بخش نیاز است . مهمترین اطلاعاتی که طراح نیاز دارد برای اینکه بتواند به نحو احسن سازه خود را طراحی و محاسبه کند، موارد زیر میباشد:

  1. متراژ دهانه سوله
  2. ارتفاع مفید ستون
  3. طول سوله
  4. محل نصب سازه
  5. کاربری آن
  6. آزمایشات خاک

خب تمامی موارد بالا نیاز اولیه برای طراحی یک سازه میباشد. در اجرای سوله و قیمت آن دهانه و ارتفاع بیشترین تاثیر را دارند. ( هر چقدر که دهانه سوله عریض تر باشد وزن سازه نیز بالاتر میرود و همچنین هر چقدر که ارتفاع بلند باشد ، باز هم باعث افزایش وزن سازه میشود) مورد بعدی طول سازه بود که خیلی نیاز به توضیح ندارد. و اما مورد چهارم یعنی تاثیر محل نصب سازه بر قیمت اجرای سوله:

در هر منطقه ای از کشور شرایط آب و هوایی خاصی حاکم است، مثلا در دماوند تهران میزان بارش برف سالیانه بسیار بیشتر از بار برف بندرعباس میباشد ، همچنین میزان رطوبت بندرعباس بسیار بالاتر از دماوند میباشد، برای همین متغیر هایی که وجود دارد، نوع سازه ، روش ساخت و میزان متریال مصرفی در هر اقلیم، با اقلیم دیگر بسیار متفاوت است. اگر بخواهیم کمی بهتر و عامیانه تر مثال بزنیم، با ید اینطور گفت که:

وقتی در دماوند بارش برف زیادی را در طول سال شاهد هستیم ( ۲۰۰kg بر متر مربع ) قائدتا سازه باید قوی تر و با میزان فولاد بیشتری ساخته شود تا بتواند این بار ناشی از برف را تحمل کند و سازه خراب نشود.

مورد بعدی کاربری سوله بود که کاربری های مختلف طبق آیین نامه ضرایب ایمنی و اهمیت آن متفاوت هست. به عنوان مثال در اجرای سوله به عنوان تالار پذیرایی ، ضرایب ایمنی بالاتر از یک سازه صنعتی میباشد، در نتیجه سازه تالار باید قوی تر و مستحکم تر از یک سوله صنعتی باشد.

مورد بعدی آزمایش خاک بود که عملا برای تصمیم گیری برای اجرای فونداسیون سوله مورد اهمیت میباشد.

 

در اجرای سوله، انواع مختلفی از نوع سوله ها وجود دارد که با آن ها آشنا می شویم.
سوله های خرپایی که به نام های دیگری هم شناخته شده است مثل سوله سبک، سوله سبک قوسی، سوله HSS.
سوله تیر ورقی که با توجه به ساختی که دارد به آن سوله سنگین گویند و چون در زمانی که امکانات امروزه وجود نداشته ساخته شده به آن سوله سنتی هم می گویند.
سوله یو بی ام (UBM)
و سوله دست دوم که لازمه در این جا توضیحی درباره این بدهم، سوله های دست دوم اصولا از نوع سوله تیر ورقی هستند که مدتی از آن ها استفاده شده که به اسم سوله دست دوم به فروش میرسد.  توصیه می شود که اصلا سراغ سوله های دست دوم نروید.

(برای اطلاعات جامع برای این نوع سوله لطفا بر روی کلمه قیمت سوله دست دوم کلیک فرمایید.)

در ادامه این مطلب شما را با انواع سوله ها و اجزای سوله و نحوه کاربرد آن ها و مزایا و معایب آن ها آشنا می شویم.

اجزای سوله خرپایی
اجزای سوله خرپایی هم مانند سوله های دیگر متفاوت است، سوله سبک  از اجزای با کیفیتی تشکیل شده است چرا که این نوع سوله در کیفیت و  استحکام حرف اول را میزند.
این اجزا تشکیل شده از 

    • قاب اصلی 
    • وال پست 
    • مهاربند 
    • استرات 
    • لاپه 
    • سینه بند
    • قاب های اصلی
      در اجزای سوله شامل تیر ها و ستون ها است که به تیر اصلی رفتر نیز می گویند. رفتر ها نقش بسزایی در کیفیت سوله ها دارند و تمام این اجزای در کارخانه ها یا کارگاه ها درست می شوند و بعد به محل مورد نظر ارسال می شوند.
      همه ی این ستون ها و تیر ها با جوش کاری به یک دیگر مونتاژ می شوند و اسکلت اصلی سازه را تشکیل می دهند، نوع این اتصالات فلنجی می باشد.
      منظور از فلنج، ورقی در انتهای تیر جوش شده است که سوراخ کاری شده، اتصال دو قطعه به هم دیگر توسط این روندی که توضیح دادم صورت می گیرد که به آن فلنج می گویند.
      وال پست 
      در رابطه با وال پست ها در اجرای سوله ها قطعا باید درهایی تعبیه شوند برای ورود و خروج، حالا این درب ها باید به اندازه ای باشد که برای ورود و خروج ماشین آلات بزرگ و پالت ها هم مناسب باشد، باز هم یادآور میشوم در صورت لزوم .
      این درب های بزرگ با استفاده از وال پست ها که چیزی شبیه به ستون هستن ولی ستون نیستند به هم متصل می شوند. این وال پست ها در جهت عرض سوله ها نصب می شوند.
اجزای سوله - اجرای سوله

اجزای سوله

مهاربند

همانطور که گفته شد قبل از ساخت و ساز سوله و اجرای سوله باید منطقه ای که قرار است در آن سازه اجرا شود بررسی شود تا شرایط جوی آن مشخص شود، در این جا مفهوم مهار بند یا همان باد بند را بهتر متوچه می شویم. این مهار بند ها در قاب سازه ای با ساختار مقاوم در برابر نیرو های جنبی درست شده اند  و در ما بین ستون های سوله در هر دو طرف سازه و سقف سوله های خرپایی  تعبیه می شوند. با این کار مقاومت و استحکام آن بیشتر می شود.

استرات

یکی از قاب های اصلی در فرآیند اجرای سوله همان طور که می دانیم ستون ها هستند که این ستون ها به وسیله ی اجزایی مانند استرات به یکدیگر متصل میشوند

لایه و سینه بند 

لایه هم مانند قاب های دیگر در اجزای سوله خرپایی برای مهار باد های تند و برف ها نصب می شود و باعث بالا رفتن مقاومت سوله می شود.
سینه بند
در بعضی از قسمت ها بال زیر تیر اصلی تحت فشار زیادی قرار می گیرد که با استفاده از سینه بند این فشار به لایه های دیگری متصل می شود که این روند باعث جلوگیری از پیچش جانبی تیر اصلی می شود.

مهار بند- اجرای سوله

مهار بند

روند اجرای سوله

توصیه میشود که این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید زیرا نکات بسیار مهمی در این قسمت گفته میشود که از بروز هر گونه کلک و کلاه برداری جلو گیری میکند و بد نیست در مزایای خرید و اجرای  سوله سبک هم اطلاعاتی داشته باشید. 

روند اجرای سوله این گونه است که پیش از هر کاری باید یک فاکتور کلی از سازه ای که طراحی شده است به کار فرما ارائه بدهیم تا از آن اطلاع داشته باشد. بعد از ارائه پیش فاکتور نوبت به قرار دادی می شود که قبل از انجام هر کاری باید در اختیار طرفین قرار گرفته باشد
موارد ی که در قرارداد ذکر میشود باید واضح و قابل درک برای کارفرما باشد.
مصالح و ابزار های مورد استفاده در ساخت سوله شامل
-پیچ و مهره برای اتصالات
-اهن آلات و فولاد مصرفی
– و در آخر رنگ
باید توجه داشت که این متریال و موارد مصرفی باید از با کیفیت ترین نوع با و مقاومت بالا باشد.

انتخاب بهترین سوله ساز

برای اجرای سوله و انتخاب شرکت سازنده باید حتما از قبل چند شرکت از بین صد ها شرکت که در این حیطه کار میکنند گلچین کنید و با دقت زیاد سابقه و نمونه کارهای ان ها را برسی کنید این ها نکات بسیار مهمی هستند تا شما در دام شرکت های دروغین و کلاه بردار نیوفتید.
پس انتخاب بهترین سوله ساز کار بسیار دشوار و وقت گیری است که اگر به درستی انجام شود قطعا نتیجه درخشانی خواهد داشت.

تولید سوله

تولید سوله نیز مراحل خاص خود را می طلب که در ادامه با آن ها آشنا می شویم:

۰جوش کاری اولیه و نهایی سوله
۰برشکاری قطعات و مونتاژ اولیه و نهایی سوله
۰ تمیزکاری  و آماده سازی
۰ رنگ کاری

نصب سازه در محل  

تا اینجای کار روند اجرای یک سوله را شرح دادیم، حال برای اینکه بتوانید بهترین و بهینه ترین ابعاد را انتخاب کنید لطفا بر روی کلمه ساخت سوله کلیک فرمایید.

خوب قبل از اینکه درباره ی نصب سازه در محل صحبت کنیم لازم است که یک نکته را یاد آور باشم. برای نصب سازه حتما باید خاک زمینی که سازه قرار است در آن بنا شود مورد آزمایش قرار گیرد. میدانیم  که نوع ، تراکم و کیفیت خاک در همه جای ایران یکسان نیست و مقاومت آن متفاوت است، پس با توجه به نوع خاک سازه میبایست فونداسیون به درستی و با دقت ویژه ای طراحی شود.

یکی از موارد مهم و تقریبا پایانی در روند اجرای سوله ، نصب سوله میباشد. بهتر است این نکته را بدانید که کلیه اجزای سازه ، طبق نقشه های از پیش تعیین شده به واسطه جوشکاری در کارخانه ساخته میشود و سپس بعد از بارگیری به محل اجرای سوله انتقال داده میشود و در آنجا نصاب ها فریم های ستون و سقف و… را به واسطه پیچ و مهره به یکدیگر متصل و مونتاژ میکنند.

فونداسیون کار - اجرای سوله

فونداسیون کار

نصب جرثقیل و اتصالات برق و تاسیسات

در بسیاری از کارخانه ها و کسب کارها برای جا به جایی اجسام و دستگاه های سنگین از جرثقیل سقفی استفاده میشود. جرثقیل ها دو نوع هستند، جرثقیل سقفی و دروازه ای که در سوله سازی کاربرد جرثقیل سقفی بیشتر است، همانطور  که از اسمش مشخص است به سقف سازه نصب می شود. حال اگر در سوله شما نیاز به جرثقیل سقفی میباشد، باید قبل از ساخت سوله و در زمان سفارش ، حتما این مورد را درخواست کنید ، زیرا جرثقیل قرار است که تمام باری را که بلند میکند بر روی ستونهای سوله انتقال دهد ، بنابر این ستون ها باید از اول قوی تر ساخته شود که ظرفیت تحمل جرثقیل را داشته باشد.

جرثقیل سقفی- اجرای سوله

جرثقیل سقفی

اتصالات برق و تاسیسات در روند اجرای سوله  نیز مهندس مربوط به خود را می طلبد زیرا کاری بسیار تخصصی است و اقداماتی باید انجام شود برای فرآیند درست برق کاری.

و در پایان این مقاله به بحث تاسیسات میرسیم که باز بسته به نوع و محل سوله است که از چه سیستمی بیشتر استفاده میشود گرمایش یا سرمایش.

در پایان مقاله خوب است بدانید که در طراحی و اجرای سوله نکته ای که باید خیلی به آن دقت شود نوع پوشش سقف می باشد برای اطلاع بیشتر از پوشش سقف و انواع آن وارد لینک شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست