قیمت سوله
در مقاله قیمت سوله هدف اصلی آشنایی با قیمت هر متر مربع سوله در سال ۱۴۰۰ می باشد که به توضیح درباره آن می پردازیم. قیمت در انواع سوله ها مثل ( سوله سبک ، سوله تیر ورقی، سوله دست دوم) متفاوت است و این تفاوت قیمت را در این مقاله به شما عزیزان توضیح خواهیم داد پس همراه ما باشید.
قیمت هر متر مربع سوله و عوامل مختلفی که در ساخت سوله متاثر می باشند در این مقاله بطور کامل شرح داده شده است. در این مقاله قیمت هر سوله با متراژ مختلف و با دهانه های مختلف قید شده است. از طرفی شما می توانید نکات بسیار مهمی، که از هرگونه کلاه برداری جلوگیری کند، را مطالعه کنید.
یکی از رایج ترین سوالات مخاطبین این می باشد که قیمت هر متر مربع سوله خرپایی چقدر می باشد؟ در این مورد باید بگوییم قیمتی دقیق برای هر متر مربع سوله، در نظر گرفته نشده است. اما بطور کل هر یک از انواع سوله ها، با تمام مواردی مثل مصالح، ساخت، رنگ آمیزی و اجرای سوله در محل مورد نظر، از 450.000 تومان الی 1.200.000 تومان برای هر متر مربع قابل پیش بینی می باشد.
قابل ذکر است که قیمت ساخت یک سوله به عوامل متغیری بستگی دارد. عواملی که بطور مستقیم روی قیمت ها تاثیر می گذارند. گاهی برخی سازندگان سوله به دنبال ارزان ترین ها هستند که در نهایت با مبلغ کمی که عرضه می شود کلاه بزرگی بر سر شما عزیزان می گذارند.

سوله
برای اصلاع بیشتر در باره خرید سوله وارد لینکی که برای شما گذاشتیم شوید حتما اطلاعات خوبی درباره این موضوع کسب خواهید کرد.
قیمت ساخت سوله
عوامل موثر در قیمت ساخت سوله وابسته به مواردی است که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.
محل احداث سوله: بسیار حائز اهمیت می باشد که محل احداث شما در کدام منطقه و با چه آب و هوایی باشد؟ هر سوله ای یا هر نوع سازه و بنایی متناسب با شرایط محیطی و آب و هوایی ساخته می شود، ساخت هر سازه ای متناسب با شرایط محیطی، مصالح مخصوصی را مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا در شهری درصد بارندگی و یا رطوبت بسیار بالا می باشد و یا حتی زلزله خیز پس شرایط آب و هوایی تاثیر مستقیم بر قیمت یک سازه خواهد داشت.
متراژ و مساحت: مثلا در ساخت یک سوله، متراژ دهانه سوله، ارتفاع سوله و همینطور طول سوله بسیار نکته قابل توجهی می باشد که متناسب با کاربری سوله توسط طراحان تعیین می گردد. مثلا سوله ای تیر ورقی با دهانه ای با متراژ بالا که ستون میانی هم نداشته باشد، قطعا وزن بالایی خواهد داشت و همانطور که می دانید وقتی وزن سوله شما بالا می رود، قیمت سوله نیز با توجه به رابطه مستقیمی که با وزن سوله دارد، افزایش می یابد. در اینجا نکته قابل توجه این است که؛ اگر شما اطلاعات کافی داشته باشید متوجه می شوید که طبق کاربری سوله مد نظرتان، سوله سبک یا خرپایی بهترین گزینه برای دهانه هایی با متراژ بالا می باشد که از لحاظ قیمت به صرفه تر می باشد، زیرا سوله های خرپایی طبق نقشه های مهندسی شده ساخته می شوند که همین امر باعث می شود وزن کلی سوله کاهش یابد و در نتیجه قیمت کلی سوله نیز کاهش می یابد.
ارتفاع سوله هم یکی از پارامتر های قابل بررسی است؛ ارتفاع سوله هم بسته به نوع کارایی سوله، چند طبقه بودن آن و همینطور استفاده از جرثقیل در سوله، تعیین می گردد. حال هرچه ارتفاع سوله شما افزایش پیدا کند، میزان مصالح مصرفی و متریال نیز بالا می رود که در قیمت سوله تاثیر مستقیم دارد.
متریال مصرفی متاثر در قیمت ساخت سوله: مصالح و متریال مصرفی در ساخت سوله بسیار مهم می باشد. شما باید بدانید برای کاربری مورد نظرتان، در سوله از چه پوششی برای دیواره ها یا سقف استفاده شود که هم مناسب باشد و هم کارایی کافی را داشته باشد. با مطالعه مقاله انواع سوله با تمام زوایای سوله ها آشنا می شوید و می توانید بهتر تصمیم بگیرید.
استفاده از جرثقیل یا عدم استفاده از آن: وجود جرثقیل در سوله نکته قابل توجهی می باشد که باید در طراحی سوله بطور حتم مورد بررسی قرار بگیرد. استفاده از جرثقیل در ساخت سوله، اولا که نیاز به بالا بردن مقاومت سازه برای تحمل وزن جرثقیل و همینطور نیرویی که با حمل بار به سوله وارد می شود، را دارد، دوما خود جرثقیل هزینه ای مجزا می باشد که باید مورد بررسی قرار بگیرد که چه نوع جرثقیلی برای سوله شما مناسب و قابل استفاده است. سوما وجود جرثقیل در سوله باعث می شود، سوله برای تردد جرثقیل از ارتفاع بیشتری برخوردار باشد که همین امر باعث افزایش میزان مصالح و همینطور افزایش قیمت می شود. گاهی در برخی از سوله های دست دوم یا سوله هایی که از قبل مورد استفاده قرار می گرفتند، جرثقیل تعبیه نشده است و اگر کارفرما بعدا بخواهد از جرثقیل استفاده کند، نمی تواند از جرثقیل های سقفی بهره ببرد و باید از جرثقیل های دروازه ای، که با ریل های مخصوص روی زمین حرکت می کنند، استفاده کنند که هزینه هنگفتی به دنبال دارد.

جرثقیل سقفی
پوشش سقف و پوشش دیواره ها : پوشش دیواره و سقف متناسب با کارایی سوله شما انتخاب می شود و باید دقت شود اگر در انتخاب پوشش ها دچار اشتباهی شوید ممکن است در نهایت مجبور به تعویض آن ها شوید و یا حتی مجوز ساخت سوله برای شما صادر نشود
رنگ آمیزی : رنگ آمیزی برای کاهش روند زنگ زدگی و خوردگی سازه می باشد که بسیاری از کارفرمایان تمایل به استفاده از آن را دارند و پیشنهاد ما هم برای استفاده بیشتر از سازه این است که حتما رنگ آمیزی را انجام دهید.
هزینه ساخت سوله در سال 99
جدولی برای هزینه ساخت سوله در سال 99 طراحی شده است، که در این جدول قیمت مواردی مانند: طراحی سازه و فونداسیون، خرید مصالح، ساخت، رنگ آمیزی، اتصالات سازه مثل پیچ و مهره و مهار کش و در نهایت نصب سازه در محل مورد نظر می باشد.
هزینه های سازه های فلزی، من جمله بیس پلیت، استرات، وال پست، فریم های ستون و سقف، بادبند کشی کامل و تیر ریزی سقف نیز بطور کامل محاسبه شده است.
همینطور در اجرای این سازه ها از پروفیل های فولادی با ضخامت مورد تایید آیین نامه نظام مهندسی، مورد استفاده قرار می گیرد و همینطور سازه ها هم با پیچ و مهره به یک دیگر متصل می گردند که یکی از مزایای آن ها می باشد چون به راحتی می توان آن را مونتاژ و دمونتاژ کرد و علاوه بر پیچ مهره، با جوشکاری قطعات هم، سازه ها را به یک دیگر متصل می کنند.
نکات متاثر در هزینه ساخت سوله در سال 99
متغییر بودن قیمت های مصالح به صورت روزانه می باشد و عواملی که در تعیین قیمت باید در نظر بگیرید، به شرح زیر می باشد:
- وجود کلاه برداران :
برخی سازندگان سوله در بازار، قیمت های به ظاهر پایین تری نسبت به دیگر سازندگان ارائه می دهند که شما در حین قرارداد باید به نکات زیر توجه بفرمایید:
ممکن است وزن اولیه که سازنده اعلام می کند مقداری نادرست باشد و در متن قرار داد تبصره ای ایجاد کنند که وزن سازه تا 10 کیلو گرم هم متغییر بود باید شما هزینه ها را پرداخت کنید، پس در حین عقد قرار داد توجه فرمایید که بازه تغییرات وزن سوله را تعیین کرده و مقدار آن بیش از 1 کیلوگرم نباشد.
قیمت تعیین شده در قرار داد باید شامل تمامی قطعات سازه، که در بالا بطور کامل نام برده شده است، باشد. چون بعد از عقد قرار دادی که تمامی قطعات در آن قید نشده است، ممکن است هزینه قطعات را مجددا از شما دریافت کنند که به این صورت هزینه کلی نیز افزایش می یابد. - داشتن دفترچه محاسبات سازه، نکته قابل اهمیتی می باشد.
- ابعاد سوله : بیشترین پارامتری که در تعیین قیمت سوله، حائز اهمیت می باشد ابعاد آن است. شما می توانید با کسب اطلاعات درست، برای کارایی که مد نظرتان است، بهترین انتخاب را در ابعاد سوله داشته باشید، که همین امر می تواند تاثیر مستقیم در کاهش قیمت ساخت سوله، حتی تا 50 درصد، داشته باشد. مطالعه مقاله سوله سازی می تواند بهترین گزینه برای کسب اطلاعات برای شما عزیزان باشد.
راه های دستکاری قیمت ساخت سوله توسط سوله سازان
- استفاده از فولاد هایی که دارای نا خالصی است و کیفیتشان پایین تر می باشد. این نوع فولاد ها که بصورت ورقه ای هستند، به ازاء هر کیلوگرم بین 500 الی 1000 تومان ارزان تر محاسبه می شود.
همچنین تشخیص کیفیت و مرغوبیت فولاد را با چشم ، هرکسی نمی تواند تشخیص دهد. راه حل این است که یا خودتان فولاد را تهیه کرده یا مستندات را از سازنده تحویل گرفته و تحقیقات لازم را انجام دهید. استفاده از ورق های غیر استاندارد (ضخامت غیر استاندارد ) در ساخت سازه باعث می شود وزن کلی سازه کاهش یابد و در نهایت باعث کاهش قیمت کلی شود. راه حل این است از جای معتبر خرید کنید یا در حین ترخیص شدن سوله از کارخانه در محل حضور داشته باشید و برگه باسکول را به دقت بررسی کنید. - استفاده از ورق هایی که مناسب سوله ها نیستند
- کامل نبودن اجزای سوله
- اجزای کامل یک اسکلت فلزی قید نشود و کامل نباشد
- استفاده از ورق لوله ها : مثلا شرکت های نفت دارای لوله های با قطر بالا می باشند، این شرکت ها گاهی لوله ها را تعویض می کنند و به عنوان ضایعات می فروشند، سوله سازان از این ضایعات در ساخت سوله استفاده می کنند و آن ها را نورد می کنند و به عنوان ورق اولیه در ساخت سوله اقدام به تولید سازه ها می کنند. خریداران تا 45 درصد زیر قیمت می توانند مصالح را خریداری کنند.

سازه خرپایی
وزن سوله
یکی از موارد اصلی تعیین قیمت سوله وزن سوله می باشد که شامل دو دسته سبک و سنگین می باشد. سوله ای که سبک می باشد، اصولا قیمت کمتری نیز دارد ولی به این معنی نیست که یک سوله ضعیف و بی کیفیتی است و سوله های سنگین نیز از مصالح بیشتری نیز استفاده می شود و قاعدتا گران تر هم هستند این دو سوله ساختاری کاملا متفاوت با یک دیگر دارند. روش های نوین طراحی و ساخت سوله، امروزه باعث کاهش وزن کلی سوله می شود. البته که نکته حائز اهمیت، این می باشد که این سوله با این که وزن پایین تری دارند، اما به علت مهندسی پیچیده و مهندسی شده به هیچ عنوان از استقامت و مقامت سازه کم نمی شود حتی به مراتب از سوله های تیر ورقی و سنگین، استقامت بالاتری برخوردار هستند.
قیمت هر متر مربع سوله سبک : سوله های خرپایی یکی از انواع سوله های سبک به شمار می رود، قیمت این نوع سازه ها هم به نسبت باقی سازه بسیار کمتر می باشد. در مقاله مرتبط می توانید اطلاعات کافی و مفید را کسب کنید.
برای کاهش هزینه ها نیز برخی از سازندگان به دنبال سوله های دست دوم می باشند، که با مطالعه مقاله سوله دست دوم می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.