Blog

نحوه ساخت سوله

برای بسیاری از کارفرماها این سوال پیش می آید که نحوه ساخت سوله به چه شکل انجام می شود و کار سوله سازی ابتدا از کجا شروع می شود و در انتهای کار چه پیش می آید. ما در این برای شما به طور دقیق سیر تا پیاز مراحل سوله سازی را توضیح می دهیم تا هیچ ابهامی برای شما باقی نماند.

نحوه ساخت سوله

نحوه ساخت سوله

برای انجام پروژه ای مثل ساخت سوله،‌یکی از مهم ترین نکات داشتن برنامه ای حساب شده می باشد. پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه کامل این مقاله،‌سایر مطالبی که در حوزه نحوه طراحی و ساخت سوله ارئه شده و تا العان نخوانده اید مطالعه کنید.

برای ساخت سوله دو مرحله پیش رو داریم: مراحل اداری سوله و مراحل اجرایی نحوه ساخت سوله. این مراحل را به طور کامل برای شما توضیح داده ایم.

مرحله اخذ مجوز ساخت سوله 

سوله سازی هم مانند ساختمان سازی و … نیاز به اخذ مجوز دارد که در نحوه ساخت سوله این نکته یکی از مهم ترین ها محسوب می شود. اخذ مجوز ساخت سوله ،‌شامل مجوز  ساخت سازه و بهره برداری می شود. برای این کار ابتدا باید مشخص کنید که زیر نظر کدام سازمان و وزارت خانه هستید. باید بدانید که سازمان نظام مهندسی که این مجوز ها را صادر می کند در هر شهر، شرایط و ضوابط مربوط به آن منطقه را اعمال می کند. و نحو ساخت سوله مثل تمام کرهایی که در کشور مراحل اداری را طی می کنند باید طی کند و این مراحل با چالش های زیادی رو به رو است. مقابله با این چالش ها،‌ اگر که بدون آگاهی پیش رود مشکلاتی را در پی دارد. پس از کسانی که مراحل ساخت سوله را طی کرد اند حتما راهنمایی بگیرید و درباره آن تحقیق و مطالعه کنید.

اولین مرحله برای ساخت سوله بعد از اخذ مجوز خرید زمین سوله می باشد. 

برای خرید زمین سوله باید بسیار دقت به خرج دهید. در این مورد به درستی تحقیق کنید و شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر و خاک آن منطقه را مورد بررسی قرار دهید. این ها نکاتی است که حین خرید محل نصب سازه باید رعایت شود و از جمله موارد مهم در نحوه ساخت سوله، همین انتخاب زمین مناسب است.

انتخاب نوع سوله

انتخاب نوع سوله یکی دیگر از مورد مهم در نحوه ساخت سوله می باشد که این کار با توجه به وجود انواع سوله هایی که است کار بسیار دشواری می باشد. سوله ها شامل سه نوع هستند: سوله های خرپایی، سوله های تیر ورقی و سوله های یو بی ام

از نظر کارشناسانه ی ما،‌در بین این نوع سوله ها ، سوله ای که از همه بهتر است و مقاومت بالایی نسبت به سوله های دیگر دارد، سوله خرپایی است. این سوله ها در عصر امروزی بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند و امروزه در همه جای جهان،‌این سوله ها جایگزین سوله های قدیمی تر شده اند. سازو کار این سوله ها در عین حال که ساده است ولی پیچیدگی هایی دارد به این جهت که، ار بخواهیم یک سوله تیر ورقی و یک سوله خرپایی را با ابعادی یکسان بسازیم، وزن سوله خرپایی کمتر از سوله تیر ورقی در می آید. زیرا در این سوله های خرپایی همه مواد و مصالح به طور بهینه و استاندارد استفاده شده و قاب اصلی این سوله از جنس فولادی از مقطع پروفیل است که نسبت به فولاد های دیگر و آهن از وزن کمتری برخوردار است ولی مقاومتی یکسان دارد. به همین دلایل است که به سوله های خرپایی سوله سبک و سوله مدرن هم گفته می شود.

سوله خرپایی

سوله خرپایی

خوب است تا در این قسمت از مزیت های سوله خرپایی هم اطلاعاتی داشته باشید تا با آگاهی کامل به سراغ خرید این سوله ها بروید.

  • سوله خرپایی از وزن کمی نسبت به دیگر سوله ها برخوردار است.
  • یکی از مراحل نحوه ساخت سوله خرپایی این است که اجزای این سوله ها در کارخانه ها ساخته می شوند و به محل احداث انتقال داده می شوند و امکان جا به جایی دارند.
  • مناسب با هر اقلیمی می توان از این سوله استفاده کرد.
  • برای هر کاربری قابل استفاده است.
  • در ابعاد بالا بدون ستون میانی برای دهانه ساخته می شود.
  • نصب آن بسیار آسان است و در مدت زمان کمی این سوله ها ساخته می شوند
  • و…..

برای اینکه در رابطه با سوله های خرپایی یا سوله مدرن بدانید می توانید وارد لینک شوید. 

روش ساخت سوله ارزان

روش ساخت سوله ارزان را در این قسمت برای شما خواهیم گفت. در رابطه با انواع سوله ها در قسمت بالا توضیح دادیم ولی نکته ای که در این قسمت باید بدانید این است که سوله های خرپایی از قیمت کمتری نسبت به سوله های دیگر برخوردار اند آن هم به دلیل وزن کم آن است. قیمت سوله سوله در ابتدا بر اساس وزن سوله محاسبه می شود، یعنی با بیشتر بودن وزن سوله قیمت آن هم افزایش پیدا می کند. پس سوله ای که انتخاب می شود باید هم از مقاومت بالایی برخوردار باشد و هم در طول ابعاد بزرگ از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار باشد که سوله های خرپایی این ویژگی ها را دارند. به همین دلیل است که به سوله های خرپایی سوله ارزان هم گفته می شود.

خاک برداری و اجرای فونداسیون :اجرای فونداسیون طبق وزن سازه صورت می گیرد ولی قبل از این کار باید خاک آزمایش شود و مقاومت آن مشخص. حتما می دانید که هر شهر و منطقه ای زمین خاصی دارد که باید طبق تحمل و فشار و نوع خاک آن منطقه فونداسیون اجرا شود.

طراحی نقشه: نقشه سوله امروزه با استفاده از نرم افزار ای پیچیده ای طراحی می شود که امکان خطا در این نرمافزار ها صفر است و کار با آن ها بسیار سخت می باشد و نیاز به داشتن مهارت خاصی دارد.

 

خرید تجهیزات: کارخانه ای که قرار است سوله را بسازد، با توجه به این که نوع سوله را از قبلا مشخص کرده اند، تصمیم به آماده سازی اجزای آن می کند.

ساخت سازه: اجزای سوله با توجه به نوعی که دارند به یک دیگر اتصال داده می شوند و قاب اصلی را تشکیل می دهند.

انتقال سوله به محل احداث: نکته ای که در نحوه ساخت سوله باید بدانید این است که امروزه همه اجزای سوله ها در کارخانه ها ساخته می شوند و و پیش ساخته هستند و بعد به محل احداث انتقال داده می شوند.

در نقشه سوله حتما باید ابعاد سوله مشخص شود. این ابعاد شامل طول سوله، عرض آن ،‌ارتفاع و شیب می باشد که در ادامه توضیح می دهیم.

طول سوله: ما برای ساخت سوه باد استاندارد ها را در نظر بگیریم ،‌استاندارد طول سوله را سازمان نظام مهندسی ۹۰ متر در نظر گرفته با فاصل ستون ها بین ۶ تا ۹ متر.

عرض سوله: ارزش سوله ای که قرار است ساخته شود را عرض آن مشخص می کند و از جمله ابعاد مهم در امر سوله سازی است که به طول مفید هم شناخته شده. عرض سوله روی کاربری سوله تاثیر مثبتی دارد،‌به طوری که هر چه عرض سوله بیشتر باشد ارزش سوله هم بستر می باشد. سوله های تیر ورقی به دلیل وزن زیادی که دارند با عرض ۲۰ تا ۳۰ متر بدون ستون میانی ساخته می شوند و در صورتی که بخواهیند در ابعاد بیشتری این سوله را بسازند حتما باید از ستون میانی استفاده کنند کنند تا وزن سنگین آن باعث تخریب سوله نشود. ولی در سوله هی خرپایی این چنین نیست و ب جرعت می توانم بگوییم تنها سوله ای است که تا عرض ۱۰۰ متر بدون ستون میانی ساخته می شود.

ارتفاع سوله: یکی دیگر ار پارامتر ها در بحث ابعاد،‌ارتفاع سوله می باشد. سوله هایی که یک طبقه ساخته می شوند بین ۴ تا ۹ متر ارتفاع استانداردشون است و سوله هایی که به صورت دو طبقه هستند تا ۲۵ متر ارتفاع دارند.

شیب سوله: شیب سوله با دهانه آن رابطه عکس دارد و هرچه شیب سوله کمتر باشد دهانه بزرگ تر است. شیب ها بین ۱۰ تا ۳۰ درصد در نظر گرفته می شوند.

قاب اصلی سازه یا همان اسکلت سازه که درست شد نوبت به اجزای دیگر سوله مثل پوشش سقف، کف سازی، پوشش های دیواری و …. می رسد.

پوشش سقفی سوله

در نحوه ساخت سوله انتخاب نوع پوشش های سقف به عهده مشتری است و به سلیقه ی آن بستگی دارد که چه نوع پوششی برای سوله ی خود در نظر بگیرد. پوشش های سقف دارای سه نوع می باشند که درباره هر یک از آن ها توضیحاتی داده ایم.

پوشش سقفی پو پی وی سی: این پوشش ها از جنس پلی وینل کلرید غیر پلاستیکی هستند که همان از جنس پی وی سی اند منتها از نوع غیر پلاسیکی. این پوشش ها یک لایه ای می باشند و از مقاومت بالایی برخوردار اند و از جمله پوشش های مدرن به حساب می آیند.

پوشش سقفی ساندویچ پانل: همانطور که از اسمشان مشخص است این پوشش ا از سه لایه تشکل شده اند. از این سه لایه دو لایه اولی و آخری از جنس فلز با مقاومت بالا هستند و لایه ای مه در وسط قرار میگیرد از جنس فوم است که برای عایق کار به آن تزریق می شود. این سازه ها به تازگی وارد بازار ده اند و قیمت نسبتا بیشتری نسبت به دیگر پوشش های سقف دارند ولی به دلیل کیفیتی که دارند در سوله های بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند.

پشم شیشه و پشم سنگ: پشم شیشه عایقی است که در زمان قدیم بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. این پوشش ها از مقاومت بالایی برخوردار اند ولی به مرور زمان بر اثر رطوبت مقاومت خود را از دست می دهند و دچار خورده ریزه می شوند. امروزه با روی کار آمدن پوشش های سقفی مدرن تر، دیگر از این پوشش ها استفاده نمی شود.

مرحله بعدی نحوه ساخت سوله دیوار چینی است: ساندویچ پانل ها در نوع پوشش دیواری هم ساخته می شوند و می توان از این پوشش در سوله استفاده کرد. با گذشت زمان و روی کار آمدن پوشش هایی مثل ساندویچ پانل دیگر از مصالحی مثل سیمان و آجر برای دیوار چینی استفاده نمی کنند،‌زیرا پوشش های مدرن دیگر سختی آجر چینی را ندارد و به راحتی با پیچ و مهره به یک دیگر متصل می شوند.

سایت ما بسیار در زمینه ی ساخت سوله و طراحی آن فعالیت دارد و همه مقاله هایی که در آن قرار می دهیم همه حاصل تجربه های مهندسین ما است. شما می توانید وارد سایت ما شوید و این مقاله ها را مطالعه کنید. 

کف سازی سوله 

یکی دیگر از مراحل در نحوه ساخت سوله‌،‌ کف سازی سوله می باشد. پوششی که به عنوان کف برای سوله استفاده می شود باید بسیار مقاوم باشد و تحمل وزن ماشین آلات سنگینی که در سوله وجود دارد را داشته باشد و به راحتی دچار آسیب نشود.

طراحی نقشه سوله

طراحی نقشه سوله

 نحوه ساخت سوله استاندارد

نحوه ساخت سوله استاندارد به چند صورت امکان می گیرد و برای ساخت این نوع سوله تعاریف زیادی در نظر گرفته شده است . ولی حتما تا العان متوجه شده اید، سوله ای که ساخته می شود باید زیر نظر سازمان نظام مهندسی ساخته شود و از قانون هایی که این سازمان اعمال کرده است در اخت سوله استفاده شود. در کل سوله استاندارد به سوله ای می گویند که:

  • عملیات فونداسیون و زیر سازی همانطور که در قسمت بالا توضیح دادیم از جمله نکات مهم در امر سوله سای هستند که که باید مناسب با وزن سوله و نوع خاک این عملیات صورت گیرد.
  • کیفیت فولادی که برای ساخت اسکلت اصلی استفاده می شود باید از کیفیت و مقاومت بالایی برخودار باشد تا سوله استحکام بالایی داشته باشد.
  • دفترچه محاسبات اصلی ترین چیز برای سوله سازی است که این دفترچه باید مورد تایید سازمان و دقیقا منطبق با سوله ی نهایی صادر شود.
  • برگه های بازرسی و گواهی که برای کنترل کیفیت صادر می شود باید توسط مهندسین مربوطه امضاء شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست